Helle Meretes Saloner

januar2012billederkaffekop Få salonernes nyhedsbrev og få besked om kommende arrangementer og skrivekurser, som jeg afholder i salonerne og andre steder. Skriv til:
skriv nyhedsbrev i emnefeltet.

Om Helle Meretes Saloner: Et kommunikationsfirma, der arrangerer workshops, løser opgaver som manuskriptlæsning og giver sparring på skriveprojekter. Helle Meretes Saloner har arrangeret offentlige møder og workshops om blandt andet fagbogen, pengene og ideerne, kreativitet og krise og terrorens ofre.

Salonerne er på facebook

Kommende arrangementer:

Konference lørdag den 25. januar 2020 på Christiansborg: Når kunsten terroriseres. Konference og markering af femåret for angrebet på Paris og København. Med blandt andre Lars Vilks. I samarbejde med politiker Henrik Dahl og freelancejournalist Kasper Nesager-Hansen.  Nærmere oplysninger i slutningen af november.

Tidligere arrangementer:

Konference lørdag den 9. februar klokken 14-17 på Christiansborg: Vilks var sammen med blandt andre forlægger Johannes Riis og komiker Shabana Rehman blandt talerne i panelet på konferencen 30-året for fatwaen mod Salman Rushdie.

Bogrelease onsdag den 13. februar klokken 16.30-19.30: Forlaget Pressto havde i samarbejde med Lars Vilks og jeg bogrelease på en café i København. Vilks og jeg udgav bogen 30 fortællinger. Om frihed, fatwaer og kærlighed. Med tegninger af Lars, tekst af mig.

Jeg havde reception og stod også for et offentligt arrangement i København den 14. februar 2018. Her udgav jeg bogen Blandt kolibrier og kalasjnikover. Om terrorens ofre.

Om terrorens ofre. Lørdag den 13. januar 2018 afholdt jeg international konference på Christiansborg i samarbejde med Naser Khader om terrorens ofre. Mere end 100 mennesker deltog. I panelet sad blandt andre den franske ambassadør Francois Zimeray, den tidligere Charlie Hebdo-medarbejder Zineb El Rhazoui og Patrick Piscot, overlevende fra Utøya.

Intuitiv skrivning. Afholdt maj 2016. Sammen med digter Jette Bilberg Lauritsen.

Kreativitet og krise. Afholdt i januar 2016. Sammen med dramaturg Agnete Stoffregen og psyko-motoriker Eva Elisabeth Brix.

Om fagbogen, pengene og ideerne. Oplæg ved Helle Merete Brix. Afholdt i maj 2015.

Skriv om dit liv: En workshop om at skrive selvbiografisk – afholdt i december 2014. Oplæg ved Helle Merete Brix.

En by i Rusland – afholdt i oktober 2014. Birte Kont læste op og fortæller om sin roman En By i Rusland  i en samtale med Helle Merete Brix, forfatter til blandt andet bogen Sex, frihed og fatwa. Arrangementet var støttet af Statens Kunstfond.

Den farlige selvbiografi? – afholdt i april 2014. Dorthe Emilie Røssell fortalte om arbejdet med sin bog Jeg brød et løfte – om at vokse op under besættelsen med forældre i modstandsbevægelsen.

Iran, revolution og minder –  afholdt i februar 2014. Fire danskere med iransk baggrund fortalte om Irans islamiske revolution.

Den farlige selvbiografi? – afholdt i november 2013. Oplæg ved Helle Merete Brix om at skrive selvbiografi og erindring.

Vel mødt!