Helle Meretes Saloner

januar2012billederkaffekop Få mit og salonernes nyhedsbrev og få besked om kommende kurser, arrangementer og skrivekurser, som jeg afholder i salonerne og andre steder. Skriv til: hellemerete@hellemeretebrix.com
skriv nyhedsbrev i emnefeltet.

Om Helle Meretes Saloner: Mit firma er dedikeret til kunstnerisk skaben, og jeg varetager opgaver som manuskriptlæsning, skriveworkshops, sparring omkring kunstneriske projekter med mere. Helle Meretes Saloner har i årenes løb også arrangeret offentlige møder og workshops om blandt andet: At skrive en fagbog, finde penge og få ideer til sine projekter, kreativitet og krise og terrorens ofre.

Salonerne er på facebook

Lørdag den 2. marts 2024: Musikken og teksterne. En workshop om at få musik i sin tekst. Nordsø Records i Nordhavn. Med blandt andre skuespiller Farshad Kholghi, sanger og forfatter Ditte Steensballe og trommeslager og forfatter Thomas Vilhelm. Man kan læse mere og tilmelde sig her

Eksempler på tidligere arrangementer og workshops:

November/december 2022: Medarrangør og vært ved workshoppen Skriv om dit liv sammen med forfatter Helle Højland, Østerbro Bibliotek, Kulturcenter Kildevæld og Østerbro Lokalpulje.

2. marts 2020: Bogreception på Toga for bogen Når kunsten terroriseres. om terror som tema i kunsten.

Konference lørdag den 25. januar 2020 på Christiansborg: Når kunsten terroriseres. International konference om kunst og terror, markering af femåret for angrebet på Paris og København.

17.30-19.30: Forlaget Pressto havde i samarbejde med Lars Vilks og jeg bogrelease på en café i København. Vilks og jeg udgav bogen 30 fortællinger. Om frihed, fatwaer og kærlighed. Med tegninger af Lars, tekst af mig.

Jeg havde reception og stod også for et offentligt arrangement i København den 14. februar 2018. Her udgav jeg bogen Blandt kolibrier og kalasjnikover. Om terrorens ofre.

Om terrorens ofre. Lørdag den 13. januar 2018 afholdt jeg international konference på Christiansborg i samarbejde med Naser Khader om terrorens ofre. Mere end 100 mennesker deltog. I panelet sad blandt andre den franske ambassadør Francois Zimeray, den tidligere Charlie Hebdo-medarbejder Zineb El Rhazoui og Patrick Piscot, overlevende fra Utøya.

Intuitiv skrivning. Afholdt maj 2016. Sammen med digter Jette Bilberg Lauritsen.

Kreativitet og krise. Afholdt i januar 2016. Sammen med dramaturg Agnete Stoffregen og psyko-motoriker Eva Elisabeth Brix.

Om fagbogen, pengene og ideerne. Oplæg ved Helle Merete Brix. Afholdt i maj 2015.

Skriv om dit liv: En workshop om at skrive selvbiografisk – afholdt i december 2014. Oplæg ved Helle Merete Brix.

En by i Rusland – afholdt i oktober 2014. Birte Kont læste op og fortæller om sin roman En By i Rusland  i en samtale med Helle Merete Brix, forfatter til blandt andet bogen Sex, frihed og fatwa. Arrangementet var støttet af Statens Kunstfond.

Den farlige selvbiografi? – afholdt i april 2014. Dorthe Emilie Røssell fortalte om arbejdet med sin bog Jeg brød et løfte – om at vokse op under besættelsen med forældre i modstandsbevægelsen.

Iran, revolution og minder –  afholdt i februar 2014. Fire danskere med iransk baggrund fortalte om Irans islamiske revolution.

Den farlige selvbiografi? – afholdt i november 2013. Oplæg ved Helle Merete Brix om at skrive selvbiografi og erindring.

Vel mødt!