Helle Meretes Saloner

januar2012billederkaffekop Få mit og salonernes nyhedsbrev og få besked om kommende kurser, arrangementer og skrivekurser, som jeg afholder i salonerne og andre steder. Skriv til: hellemerete@hellemeretebrix.com
skriv nyhedsbrev i emnefeltet.

Om Helle Meretes Saloner: Mit firma er dedikeret til kunstnerisk skaben, og jeg varetager opgaver som manuskriptlæsning, skriveworkshops, sparring omkring kunstneriske projekter med mere. Helle Meretes Saloner har i årenes løb også arrangeret offentlige møder og workshops om blandt andet: At skrive en fagbog, finde penge og få ideer til sine projekter, kreativitet og krise og terrorens ofre.

Nye arrangementer efteråret 24, nærmere oplysninger følger i maj.

Salonerne er på facebook

Eksempler på tidligere arrangementer og workshops:

Lørdag den 2. marts 2024: Musikken og teksterne. En workshop om at få musik i sin tekst. Nordsø Records i Nordhavn. Med blandt andre skuespiller Farshad Kholghi, sanger og forfatter Ditte Steensballe og trommeslager og forfatter Thomas Vilhelm. Man kan læse mere og tilmelde sig her

November/december 2022: Medarrangør og vært ved workshoppen Skriv om dit liv sammen med forfatter Helle Højland, Østerbro Bibliotek, Kulturcenter Kildevæld og Østerbro Lokalpulje.

2. marts 2020: Bogreception på Toga for bogen Når kunsten terroriseres. om terror som tema i kunsten.

Konference lørdag den 25. januar 2020 på Christiansborg: Når kunsten terroriseres. International konference om kunst og terror, markering af femåret for angrebet på Paris og København.

17.30-19.30: Forlaget Pressto havde i samarbejde med Lars Vilks og jeg bogrelease på en café i København. Vilks og jeg udgav bogen 30 fortællinger. Om frihed, fatwaer og kærlighed. Med tegninger af Lars, tekst af mig.

Jeg havde reception og stod også for et offentligt arrangement i København den 14. februar 2018. Her udgav jeg bogen Blandt kolibrier og kalasjnikover. Om terrorens ofre.

Om terrorens ofre. Lørdag den 13. januar 2018 afholdt jeg international konference på Christiansborg i samarbejde med Naser Khader om terrorens ofre. Mere end 100 mennesker deltog. I panelet sad blandt andre den franske ambassadør Francois Zimeray, den tidligere Charlie Hebdo-medarbejder Zineb El Rhazoui og Patrick Piscot, overlevende fra Utøya.

Intuitiv skrivning. Afholdt maj 2016. Sammen med digter Jette Bilberg Lauritsen.

Kreativitet og krise. Afholdt i januar 2016. Sammen med dramaturg Agnete Stoffregen og psyko-motoriker Eva Elisabeth Brix.

Om fagbogen, pengene og ideerne. Oplæg ved Helle Merete Brix. Afholdt i maj 2015.

Skriv om dit liv: En workshop om at skrive selvbiografisk – afholdt i december 2014. Oplæg ved Helle Merete Brix.

En by i Rusland – afholdt i oktober 2014. Birte Kont læste op og fortæller om sin roman En By i Rusland  i en samtale med Helle Merete Brix, forfatter til blandt andet bogen Sex, frihed og fatwa. Arrangementet var støttet af Statens Kunstfond.

Den farlige selvbiografi? – afholdt i april 2014. Dorthe Emilie Røssell fortalte om arbejdet med sin bog Jeg brød et løfte – om at vokse op under besættelsen med forældre i modstandsbevægelsen.

Iran, revolution og minder –  afholdt i februar 2014. Fire danskere med iransk baggrund fortalte om Irans islamiske revolution.

Den farlige selvbiografi? – afholdt i november 2013. Oplæg ved Helle Merete Brix om at skrive selvbiografi og erindring.

Vel mødt!