Foredrag

Jeg tilbyder – når tiderne igen bliver normale – 4 foredrag: Om kunst og etik, om kreativitet og krise, om at skrive og om terrorens øjenvidner.

Ring på 22 92 70 46 eller mail til og book et af nedenstående foredrag med mig. Pris efter aftale.

Kunst og etik – når mareridtet bliver til film
Hvordan er det for mennesker, der har oplevet et terrorangreb, når angrebet pludselig bliver til film? Hvad med andre katastrofer? Mord og voldsforbrydelser? Har kunstnerne en forpligtelse til at tage et særligt hensyn til ofre og pårørende? Eller kan de gøre, som de har lyst?

Foredraget kan eventuelt holdes sammen med Kasper Nesager-Hansen, en af mine medredaktører af bogen Når kunsten terroriseres. Om terror som tema i kunsten

Kreativitet og krise
Kan man at skrive sig ud af en krise? Er “skriveterapi” for alle? Er alt, man skriver i en sådan periode egnet til udgivelse? og hvad med andre udtryksformer, maleri, musik og

Et foredrag med udgangspunkt i mine mange år som underviser i kreativ skrivning og mit eget liv og en forfatterkarriere, der blev født ud af en voldsom livskrise. 

Skriv løs
Hvordan kommer man i gang med at skrive? Hvordan holder man gejsten oppe? Et foredrag om skriveglæde, skriveteknik og skriveblokeringer. For alle, både nybegyndere og øvede. Foredraget baserer sig i høj grad på mine egne erfaringer, både som forfatter og mangeårig underviser i kreativ skrivning.

Terrorens øjenvidner
Igennem de seneste år er Europa blevet ramt af en række terrorangreb. Der er i medierne et stort fokus på gerningsmændene. Men hvad med terrorens ofre? Hvordan går livet videre for forældre, der har mistet deres børn i et terrorangreb? Hvordan lever man videre efter Bataclan og Utøya? Efter at have mistet sine venner i en massakre på et kloster i Algeriet? Og spiller religionen en rolle i en helingsproces?

Med udgangspunkt i bogen Blandt kolibrier og kalasjnikover. Om terrorens ofre fortæller jeg om terrorens ofre i lande som blandt andet Frankrig, Norge og Danmark.
(Tid og pris efter aftale)

Foredraget er holdt for blandt andet private grupper, FOF Nordsjælland, FOF Køge og i diverse kirker i København.

Eksempler på steder, jeg har holdt foredrag og oplæg i årenes løb:

Danmark: Dansk Journalist Forbund, Skovlunde Kirke, LOF Holbæk, Tranqebar Boghandel, FOF Køge Bugt, Integrationsministeriet, Dansk Journalistforbunds Freelancegruppes Forfatterlounge, Det Danske Center for Menneskerettigheder, CEPOS Universitet, Roskilde Universitetscenter, Ateistisk Selskab, Krogerup Højskole, Borup Højskole, Dansk Forfatterforening, AOF, Trykkefrihedsselskabet, Vedbæk kirke, Rotary, Tingbjerg kirke, Vinderslev kirke, Næstved gymnasium, Tidehverv, Foreningen af Chefsekretærer og DIS (Danish Institute for Study Abroad).

Udlandet: Document.no i Oslo, den britiske tænketank New Culture Forum i London, Den Danske Kirke i Paris, Biskops Arnö i Sverige, den amerikanske tænketank Reason`s seminar om Europa og frihed i Amsterdam og Universal Tolerance i Drammen.