Skrivekurser

Jeg tilrettelægger gerne skrivekurser for både private grupper, virksomheder og organisationer. Så de er skræddersyet til at passe til jeres og dit behov.

Du er altid velkommen til at ringe til mig på 22 92 70 46 eller skrive til hellemerete@hellemeretebrix.com og høre nærmere.

N.B. Du kan se mine aktuelle skrivekurser i kalenderen her

Kursisterne siger: 

“Jeg har haft stor glæde af at følge undervisningen på Helle Meretes kursus i kreativ skrivning på Fountain House. Helle Merete er god til at skabe et trygt og afslappet rum for sine elever, hvor hun rent fagligt bruger forslag, spørgsmål og oplæsning af konkrete eksempler som inspiration til de øvelser, som kursisterne arbejder med i undervisningen.”
Tidligere kursist, Fountain House

“Det har været meget inspirerende at have Helle Merete Brix som underviser. Hun er seriøs, lyttende og meget konstruktiv i sin feedback. Kurset giver blod på tanden, så man får lyst til at fortsætte sit skriveri.
Dorte Kofoed, tidligere kursist, FOF

Måske du også kunne have glæde af et skrivekursus?
Vil du for eksempel gerne skrive mere flydende? Lære at skrive dine erindringer eller en novelle? Skal du holde dit første foredrag eller skrive blogindlæg? Holde tale for en forsamling? Så kan du have glæde af et af mine skrivekurser. Jeg underviser i at skrive selvbiografisk, i at skrive fiktion og i skriftlig kommunikation.

Hvad du lærer på kurser i at skrive selvbiografisk:
Her er der fokus udelukkende på det selvbiografiske. Du får tips og inspiration til, hvordan du kommer i gang med at skrive om dit eget liv. Vi diskuterer etik, hvilke reaktioner du kan forvente fra familie og omgivelser med mere. Ligesom du lærer at skrive personligt uden at det bliver privat.

Hvad du lærer på skrivekurser i fiktion og erindring:
Du lærer at få dine personer til at leve. At skrive en sammenhængende fortælling. At få struktur på din tekst. At skabe gode miljøbeskrivelser. At skelne mellem godt sprog og mindre godt sprog. At rense dine erindringer for det uvæsentlige.

Hvad du lærer på skrivekurser i skriftlig kommunikation:
Du lærer at udtrykke dig, så du rammer din målgruppe. Hvadenten du har en blog eller hjemmeside, ønsker at skrive indlæg eller kronikker til aviserne eller holde et foredrag. Du lærer at få dine læsere i tale. At rense dine tekster for tungt og vanskeligt sprog. At bruge sprogets mange virkemidler.

Mine kompetencer som underviser på skrivekurser:

Jeg har idéudviklet, skrevet og redigeret en lang række bøger, både skøn-og faglitteratur.

Jeg har haft rigtig mange kronikker og kommentarer, om emner jeg brændte for, trykt i aviserne.

Jeg var i årene 2010-2016 tilknyttet Weekendavisen som litteraturanmelder.

Jeg har afholdt skrivekurser igennem mere end 17 år. For tiden er jeg tilknyttet FOF.

Jeg afholder kurser på blandt andet FOF og – med start fra efteråret 20222 – igen også workshops og oplæg i mit eget regi i Helle Meretes Saloner

Du er altid velkommen til at ringe på 22 92 70 46 eller skrive til mig på hellemerete@hellemeretebrix.com for at høre nærmere.