Skrivekurser

Jeg tilrettelægger gerne skrivekurser, skræddersyet til jeres behov, for både private grupper, virksomheder og organisationer. 

Du er altid velkommen til at ringe til mig på 22 92 70 46 eller skrive til og høre nærmere.

N.B. Jeg har nye skrivekurser i selvbiografi, intuitiv skrivning og plot og sprog med start april og maj 2017. Læs mere og tilmeld dig gennem FOFs hjemmeside

Kursus for psykisk sårbare i Fountain House på Østerbro med start 15. marts 2017. Læs mere og tilmeld dig her

Kursisterne siger: 

“Jeg har haft stor glæde af at følge undervisningen på Helle Meretes kursus i kreativ skrivning på Fountain House. Helle Merete er god til at skabe et trygt og afslappet rum for sine elever, hvor hun rent fagligt bruger forslag, spørgsmål og oplæsning af konkrete eksempler som inspiration til de øvelser, som kursisterne arbejder med i undervisningen.”
Kursist, Fountain House, sommeren 2013

“Det har været meget inspirerende at have Helle Merete Brix som underviser. Hun er seriøs, lyttende og meget konstruktiv i sin feedback. Kurset giver blod på tanden, så man får lyst til at fortsætte sit skriveri.
Dorte Kofoed, kursist, FOF, foråret 2013

Måske du også kunne have glæde af et skrivekursus?
Vil du for eksempel gerne skrive mere flydende? Lære at skrive dine erindringer eller en novelle? Skal du holde dit første foredrag eller skrive blogindlæg? Holde tale for en forsamling? Så kan du have glæde af et af mine skrivekurser. Jeg underviser i at skrive selvbiografisk, i at skrive fiktion og i skriftlig kommunikation.

Hvad du lærer på kurser i at skrive selvbiografisk:
Her er der fokus udelukkende på det selvbiografiske. Du får tips og inspiration til, hvordan du kommer i gang med at skrive om dit eget liv. Vi diskuterer etik, hvilke reaktioner du kan forvente fra familie og omgivelser med mere. Ligesom du lærer at skrive personligt uden at det bliver privat.

Hvad du lærer på skrivekurser i fiktion og erindring:
Du lærer at få dine personer til at leve. At skrive en sammenhængende fortælling. At få struktur på din tekst. At skabe gode miljøbeskrivelser. At skelne mellem godt sprog og mindre godt sprog. At rense dine erindringer for det uvæsentlige.

Hvad du lærer på skrivekurser i skriftlig kommunikation:
Du lærer at udtrykke dig, så du rammer din målgruppe. Hvadenten du har en blog eller hjemmeside, ønsker at skrive indlæg eller kronikker til aviserne eller holde et foredrag. Du lærer at få dine læsere i tale. At rense dine tekster for tungt og vanskeligt sprog. At bruge sprogets mange virkemidler.

Mine kompetencer som underviser på skrivekurser:

Jeg har idéudviklet, skrevet og redigeret en lang række bøger, både skøn-og faglitteratur.

Jeg har haft rigtig mange kronikker og kommentarer, om emner jeg brændte for, trykt i aviserne.

Jeg var i årene 2010-2016 tilknyttet Weekendavisen som litteraturanmelder og skriver stadig for avisen ind imellem.

Jeg har afholdt skrivekurser igennem mere end 10 år. For tiden er jeg tilknyttet FOF og AOF.

Jeg afholder kurser på FOF og AOF og også workshops og oplæg i mit eget regi i Helle Meretes Saloner

Du er altid velkommen til at ringe på 22 92 70 46 eller skrive til mig på for at høre nærmere.