• / af Helle Merete Brix /

Få dit bogprojekt til at leve i Roskilde

I august har jeg sammen med romanforfatter Helle Højland et skrivekursus på FOF i Roskilde: “Få dit bogprojekt til at leve.”

Du kan deltage, hvad enten du skriver skønlitteratur, selvbiografi eller faglitteratur. om du er begynder eller øvet.

Du kan læse mere om kurset og tilmelde dig her

Parasollen er fotograferet i Odsherred på et dejligt skrivested.

  • / af Helle Merete Brix /

Sidste afpudsning af roman

Man kan hele tiden finde småtterier, der skal ændres. Eller lidt større ting og sager. Jeg er ved den allersidste redigering – det siger man naturligvis altid – men nu er det virkelig sådan.

Jeg er også så småt i gang med et nyt projekt. Det forpligter at få et arbejdslegat, og jeg skal arbejde på det gennem omtrent hele sommeren. Jeg glæder mig!

Jeg er stort set altid i gang med et eller andet, der relaterer sig til at skrive, enten en bog, workshops eller lignende. Men jeg holder også meget af at sidde med benene oppe på bordet, lytte til byens lyde og lave ingenting.  Eller ligge og flyde og lytte til havet.

  • / af Helle Merete Brix /

Legat fra Kunstfonden

Det er altid skønt, når der kommer et legat. Jeg har fået et arbejdslegat, og jeg skal derfor i gang med et nyt projekt her i sommer.

Legatet er ikke øremærket et bestemt projekt men skal anvendes til at fortsætte arbejdet som forfatter. Tak til Statens Kunstfond!

Et legat er en stor hjælp i mange forfatteres økonomi. Mange af os har en såkaldt kludetæppeøkonomi, vi underviser, et legat i ny og næ, vi læser manuskripter igennem, vi holder foredrag og meget andet. Er det et usikkert liv rent økonomisk, så er det også et frit liv!

 

  • / af Helle Merete Brix /

At redigere sin tekst

I øjeblikket arbejder jeg på at finde et forlag til min roman. I den forbindelse redigerer jeg særligt de sidste kapitler/afsnit igennem igen og igen.

På et tidspunkt orker man næsten ikke mere; men det skal man. For det er den sidste, krævende redigering, der kan gøre hele forskellen. Man skal holde ud!

En hjælp kan være at finde et rart sted, man kan læse igennem, skrive til og trække fra. Sidste sommer var jeg på Hald, hvor jeg arbejdede med teksten, og nu skal den så arbejdes igennem igen. Forhåbentlig er det allersidste gang.

  • / af Helle Merete Brix /

Musik, tekst og nyhedsbrev

Forleden afholdt jeg sammen med en række venner, forfattere, musikere og en skuespiller en skøn workshop hos Nordsø Records, en lille grammofonpladefabrik i Nordhavn. De medvirkende og deltagerne dukkede lidt efter lidt frem af tågen for at komme ind i de hyggelige og stemningsfulde lokaler, hvor vi havde øvelser og oplæg dagen igennem. Og hvor der blev spillet musik.

Musik og tekst sammen kan noget helt særligt. Til efteråret håber vi at lave en lignende workshop. Hvis du vil have besked om den og lignende tværkunstneriske workshops, så tilmeld dig mit nyhedsbrev på hellemerete@hellemeretebrix.com   Du kan altid afmelde dig igen.

  • / af Helle Merete Brix /

Musik til arbejdet

Nogle foretrækker stilhed, mens de skriver. Andre af os kan godt lide at lytte til musik imens. Naturligvis ikke al slags musik. For mit vedkommende skal den helst være fredelig.

I øjeblikket er jeg begejstret for violinisten Viktoria Mullovas Stradivarius in Rio. Mullova er oprindeligt klassisk uddannet og har boet i Vesten, siden hun som ganske ung og feteret violinist hoppede af under en turné.

På mit billede ses dog vandet og landskabet i Odsherred. Lyden af bølgerne er også en form for musik og dejlig musik. Mest når havet er stille.

 

  • / af Helle Merete Brix /

Workshop om musik og tekster

Interesserer du dig for, hvad musik kan gøre ved din skriveproces? Så kom i Nordsø Records i Nordhavn lørdag den 2. marts. Her kan du ud over mig møde blandt andre skuespiller og dramatiker Farshad Kholghi,  trommeslager og forfatter Thomas Vilhelm og sanger og forfatter Ditte Steensballe.

Du er velkommen, hvad enten du aldrig har skrevet en linie, eller er vant til at skrive.

Nordsø Records ligger lige ved vandet og Østerbros naturskønne område Tippen. Biledet her er dog fra det dejlige Odsherred. Man kan læse  mere om workshoppen og tilmelde sig her

  • / af Helle Merete Brix /

Nytårsforsæt for skrivende

Det kan være svært at tage sig sammen til at skrive hver dag. Men det er en god idé, ikke mindst mens man arbejder på at finde sin egen stemme og sine temaer.

Lad det være dit nytårsforsæt at skrive en lille smule dagligt, observationer, tanker og associationer. Eller bare strøtanker. I øvrigt et vidunderligt ord.

Og find dig et godt sted at skrive. Hjemme, på en café, et bibliotek, og, måske når det bliver lidt lunere i vejret, i en park, på en strand, en bænk ved havet.

Godt nytår!

  • / af Helle Merete Brix /

Vand, lys, luft og ord

Det er snart jul, og i den mørke tid længes man måske særligt efter sommer, hav, lys og luft. At kunne sidde ude og skrive og arbejde.

Tænk i god tid over, om der er et tidspunkt og et sted, du kunne tænke dig at tage på skriveretreat. Der er både gratis steder her i landet og steder, hvor det ikke koster så meget.

Selv var jeg på Hald Hovedgaard udenfor Viborg i august og fik læst mit manus igennem, redigeret og næsten afsluttet det. Jeg håber at kunne tage dertil igen i 24. Måske man kan fornemme her på billedet, hvor smukt der er.

 

  • / af Helle Merete Brix /

Åbninger, gennemgange, tunneler

Når min roman er færdig, skal jeg i gang med flere nye projekter. Et af dem handler om åbninger, gennemgange, liv under jorden, tunneler med mere.

Jeg skriver altid mine ideer ned i notesbøger. Jeg har dusinvis af dem, ensfarvede, mønstrede og i forskellige størrelser. Når jeg er godt i gang med et særligt projekt, arbejder jeg med flere notesbøger ved siden af manus, som naturligvis skrives på computer, og hvor jeg løbende printer ud. Jeg er ikke et udpræget digitalt menneske. Og jeg elsker at skrive i hånden. Det er en særlig følelse.