• / af Helle Merete Brix /

Skriveretreat

Sommeren står snart for døren, og et skriveretreat kan være en vældig god idé, hvis du trænger til at arbejde i ro og fred med dit projekt. Eller du blot har brug for inspiration.

Der findes sådanne steder både i Danmark og i udlandet. Man kan nævne for eksempel Hald Hovedgaard i vidunderlige omgivelser udenfor Viborg, Løgumkloster i Sønderjylland eller Udenrigsministeriets legatlejlighed i det skønne Marais kvarter i Paris.

Det varierer, hvad kravene er for at komme i betragtning.   Og om det koster noget eller er gratis. Er der venteliste til et sted, du meget gerne vil være, så skriv dig på. Sådan har jeg selv i år fået tildelt en uge på Hald Hovedgaard, hvor ophold er gratis, men hvor man selv skal sørge for mad og drikke.

Tilbringer du sommeren i byen, så find en fredelig café og lad den være dit refugie!

  • / af Helle Merete Brix /

Sommerkurser

Jeg har sommerkurser igen i år på FOF og aftenskolen i Fountain House.

Jeg arbejder også på nye kurser, der bliver udbudt på blandt andet FOF til efteråret.

Hold øje med kalenderen.

Og skriv godt!

  • / af Helle Merete Brix /

Skriv om dit liv i vinterferien

I uge 7, vinterferien, løber endnu et af mine kurser i at skrive selvbiografisk af stablen. Det foregår i FOFs lokaler i Nørregade i København.

Du er lige velkommen, hvad enten du er erfaren skribent eller aldrig har skrevet en linie.

Vi laver øvelser, diskuterer etik, taler om, hvor grænsen går mellem det selvbiografiske og det fiktive og meget andet. Flere oplysninger og tilmelding her

  • / af Helle Merete Brix /

Skriveproces og et nyt år

Godt nytår!

Det kan være godt at sætte sig mål for, hvad man vil opnå, rent skrivemæssigt, i løbet af et nyt år.

Nogle mennesker har det svært med konkrete deadlines, men ellers: Gør dig klart, hvornår du gerne vil sætte punktum for det, du arbejder på lige nu.

Prøv at få en daglig rutine med hensyn til at skrive. Gør dig klart, at det at skrive er et arbejde. Vier du ikke skrivningen, arbejdet, opmærksomhed, så bliver der ingen bog.

Et skrivekursus kan være en god hjælp, hvis du er gået i stå, og jeg har mange skrivekurser i løbet af foråret. Du kan se mere her

Under alle omstændigheder: Skriv godt! Og glæd dig over, at vi går mod lysere tider! Arbejder du flittigt, bliver bogen også færdig en dag.

 

  • / af Helle Merete Brix /

Julefred og skrivetid

Julen er hjerternes fest, og det er også, forhåbentlig, en tid, hvor du udover at være sammen med nære og kære har nogle dage fri og kan bruge tid på det, der står dit hjerte nær; er du et skrivende menneske, ønsker du måske at arbejde med en tekst, en bog, et manuskript, du er i gang med.

Selv arbejder jeg mellem jul og nytår. Jeg har både arbejde for en kunde, et eget bogmanus at se på samt en ansøgning, der skal skrives. Og måske kunne juledagene også være en påmindelse til dig om – og en øvelse i at lade dine omgivelser forstå, at det at skrive er et arbejde, og at ingen tekst, ingen bog skriver sig selv. Du har brug for nogle dages arbejdsro. Det at skrive er vigtigt for dig.

Billedet er taget i Paris for nogle år siden, hvor jeg boede en måned i den danske ambassades udlejningslejlighed i hjertet af Paris´ Marais kvarter. Lejligheden er i to etager, og billedet viser udsigten fra den øverste. Der er mange steder i verden, man kan søge om at få et enten gratis eller betalbart skriveretreat.

God arbejdslyst og glædelig jul og godt nytår!

  • / af Helle Merete Brix /

Nye kurser januar på FOF

Jeg har nye kurser på FOF i januar. Således et firedages skrivekursus, der fokuserer på det selvbiografiske.

Vi diskuterer etik, taler om skrive-og arbejdsprocesser, laver tidslinier, skriver øvelser, taler om livet og døden og alt ind imellem og om det at skrive om sit eget liv.

Du kan læse mere og tilmelde dig her

  • / af Helle Merete Brix /

Skriv om dit liv på Østerbro

I november og december står jeg, sammen med min kollega Helle Højland, for en skriveworkshop på Østerbro, der har fokus på det selvbiografiske.

Workshoppen løber over fem aftener. Den er for alle, både nybegyndere og dem, der har erfaring med at skrive.

Udover os kan du møde instruktør og forfatter Anne-Grethe Bjarup Riis, forfatter og billedkunstner Joakim Lykke Kruse samt den roste debutant Vilma Sandnes Johansson. Fælles for de tre gæsteforfattere er, at forfatterskabet tager afsæt i en alvorlig hændelse i livet. Du kan læse mere og tilmelde dig her

  • / af Helle Merete Brix /

Romanen snart færdig

I løbet af året bliver jeg færdig med den roman, jeg skriver på. Det har taget langt længere tid, end jeg forestillede mig.

Sådan er det ikke sjældent, når man skriver. Udfordringer, man ikke lige havde set komme, dukker op i manus undervejs.

Men man skal bare blive ved. Og forsøge at skrive på sit stof hver dag.

En stor del af min roman er centreret omkring et område, jeg har døbt Herredet. Både magisk og dystert. Og her er et af Herredets typiske træer. Med inspiration fra den virkelige verden.

  • / af Helle Merete Brix /

Skrivekurser og workshops

Jeg har en række skrivekurser og workshops her i efteråret diverse steder, aftenskoler, DM (Magistrene) og DJ (Freelancegruppen).

Klik ind i kalenderen og se, hvad der er.

Et skrivekursus kan være en god mulighed for at komme i gang med en tekst, en bog, et projekt.

Eller komme videre, hvis du er gået i stå.

 

  • / af Helle Merete Brix /

Sommertid er skrivetid

Sommeren er ikke blot ferietid. Den er også skrivetid for en del af os.

Det er her, man måske kan færdiggøre projekter, nusle om sin hjemmeside eller skrive løs på en igangværende bog. De kunder, man ellers som freelancer ville skrive eller ringe til, er alligevel oftest på ferie.

Selv skal jeg gøre en roman færdig. I august skriver jeg løs på den mellem undervisning og et par afstikkere til havet og et par mindre opgaver. Jeg mangler omkring 25 sider af bogen, så nu kan jeg se en ende på det.