Om Helle Merete

Kontakt mig på hellemerete@hellemeretebrix.com eller mobil 22 92 70 46

Jeg er freelancejournalist, forfatter, underviser og foredragsholder. Jeg tilbyder skrivekurser, foredrag,  manuskriptlæsning med mere. Jeg bor i København.

Jeg er som menneske og skribent optaget af emner som kunst, spiritualitet, forholdet mellem kreativitet og krise, skriveprocesser med mere.

Jeg har undervist i creative writing siden 2003. I dag underviser jeg på FOF og i Aftenskolen i Fountain House, ligesom jeg tilrettelægger workshops for private organisationer, biblioteker med mere.

I årene 2010-2016 var jeg tilknyttet Weekendavisen som litteraturanmelder. Jeg skriver stadig en gang imellem kronikker og kommentarer til avisen.

Jeg har udgivet en lang række bøger om både samfundspolitiske og personlige emner

Jeg har blandt andet udgivet to bøger sammen med den nu afdøde svenske kunsthistoriker Lars Vilks, herunder 30 fortællinger. Om frihed, fatwaer og kærlighed.

I skrivende stund er jeg ved at finde et forlag til min første roman.

Igennem årene har jeg leveret arbejde i form af artikler, essays med mere til mange forskellige medier,   herunder Weekendavisen, Berlingske, Jyllands-Posten og britiske Standpoint.

Jeg har i årenes løb holdt foredrag om alt fra terrorisme til creative writing i ind-og udland, i menighedshuse, på aftenskoler, biblioteker, i private foreninger med mere.

Jeg har også foretaget en række studie-og reportagerejser til lande som Sydafrika, Australien, Storbritannien, Frankrig, Serbien og Bosnien-Hercegovina.

Jeg har ved flere lejligheder modtaget legater fra Statens Kunstfond, senest i årene 2017, 2018, 2019, 2020 og 2024. Jeg har adskillige gange modtaget legater fra Autorkontoen, senest i 2023.

Jeg er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 1988 og har været medlem af Dansk Journalistforbund lige så længe.

Kontakt mig på:

hellemerete@hellemeretebrix.com

eller mobil 22 92 70 46