Blandt kolibrier og kalasjnikover

Blandt kolibrier og kalasjnikover. Om terrorens ofre består af en blanding af interviews, essays, korte tekster og illustrationer. Bogen har et særligt fokus på ofre, både pårørende og overlevende, civile og politifolk, i Frankrig, Norge og Danmark. Den franske ambassadør i Danmark, François Zimeray, der er overlevende fra Krudttønden, har skrevet bogens forord.

Køb bogen gennem saxo.com her

I lektørudtalelsen står der blandt andet, at der er tale om en “vigtig samling af tekster, som med unikke vidnesbyrd fortæller om terrorens langtidskonsekvenser for alle involverede.” Og videre: “Et must for alle større biblioteker….”.

Kristeligt Dagblad har givet bogen fire stjerner og kalder den for “et væsentligt værk om terrorens ofre”. (anmeldelsen er ikke online).

Lone Valentin, psykoterapeut og direktør for Dansk Institut for Psykoterapi siger om bogen: “En nødvendig bog”.

Christian Valentin Steffensen, psykoterapeut og indehaver af Valentin Consult, siger om bogen: “Fremragende, velskrevet og velgennemarbejdet. En meget vigtig bog – og en fagbog og et landkort der hurtig giver læseren indblik og præcise oplysninger.”

Thomas Nydahl, svensk forfatter, kalder på sin blog Kunstvandringer bogen for “en reel og indtrængende skildring.”

Lone Nørgaard, mangeårig anmelder ved Jyllands-Posten, har anmeldt bogen for trykkefrihed.dk Hun kalder bogen for “god og informativ.”

Den 25. marts var jeg gæst i programmet Fede fagbøger hos Adam Holm. Man kan lytte til udsendelsen her

Der har været omtale af bogen et par gange på radio24Syv, blandt andet var jeg i studiet sammen med Zimeray på årsdagen for angrebet, den 14. februar, hvor bogen udkom. Man kan lytte til indslaget her

Berlingske bragte et længere interview, BT bragte to sider med uddrag fra bogen, Ekstra Bladet bragte en side med uddrag fra bogen, hvor blandt andet en tidligere sikkerhedskoordinator i PET fortæller om at være i skudlinien i Krudttønden. (Ingen af artiklerne er desværre online).

Alt for Damerne har haft bogen som en af ugens boganbefalinger.

Altinget bragte min kronik om bødler kontra ofre og bogen her

Østerbro Avis har også foromtalt udgivelsen.

Citater fra bogen:

”Terroristen gik målrettet efter at ramme de to kvadratmeter i Krudttøndens café, hvor vi ligger en tre mand; de andre har søgt dækning andre steder. Mens jeg får det skud adrenalin, så siger jeg til mig selv: Skal jeg dø her, så skal det ikke være uden min pistol.”
Kurt, politimand.

”Jeg fik 21 fødselsdagsshots. Det kunne jeg ikke klare, og jeg fik blackout. Jeg husker meget lidt af den aften. Men ifølge Mia og mine venner skreg jeg navnene på de døde fra Utøya.”
Patrick Piscot.

”Efter angrebet på Charlie Hebdo var en del af mig var død. Men jeg følte samtidig på en nærmest voldelig måde, at jeg ville give liv. For første gang i mit liv var jeg ikke bange for at blive mor.”
Zineb El Rhazoui

”Jeg har mødt en fader til en af de tre terrorister, der foretog angrebet på Bataclan, og dermed måske også faderen til ham, der dræbte min datter. Det finder jeg aldrig ud af.”
Georges Salines

Bestil et foredrag om bogen på 22 92 70 46 eller hellemerete@hellemeretebrix.com

Pris efter aftale.

Køb bogen gennem saxo.com her