Islam i Vesten: På koranens vej?

8774459783

Islam i Vesten: På koranens vej?

327 sider. Tiderne Skifter. 3. oplag. 2002.  Bogen er udsolgt fra forlaget men kan formentlig fås antikvarisk.

En antologi redigeret af Helle Merete Brix og Torben Hansen. Med bidrag af redaktørerne og bl.a. Taslima Nasrin, Ibn Warraq, Lars Hedegaard, Raju Mishra,  Farshad Kholghi og Jens Lintrup.

Voksende flygtningestrømme fra Mellemøsten og Afrika og familiesammenføringer fra samme dele af verden har betydet, at islam i dag manifesterer sig som den næststørste eller trediestørste religion i de europæiske demokratier. Hvad betyder dette for de europæiske demokratier på lang sigt?

Den politiske islam har siden den iranske revolution i 1979 været i vækst verden over. Hvad er islams mål i de europæiske lande? Ønsker muslimer i Europa at leve i samfund, hvor religion og politik er adskilt? Eller ønsker de at skabe islamiske stater her? Og hvis muslimerne er splittede indbyrdes – hvilket de synes at være – hvem vil så vinde terræn i løbet af de næste generationer?

“Alt i alt er denne antologi et værk for både læg og lærd, en grundbog og et leksikon i eet, fyldt til bristepunktet med verbalt krudt og kugler til bekæmpelse af det, der på enhver måde kvalificerer sig som vor tids plage.”
Ulrik Høy i Weekendavisen