Terror i København

larsvilks, gallerietI dag er det en uge siden, at terroren kom til København. Jeg var arrangør af mødet i Krudttønden med blandt andre Lars Vilks i panelet, der utvivlsomt var målet for det første terrorangreb. Filminstruktør Finn Nørgaard blev dræbt, to livvagter blev såret samt en betjent. Siden forsatte terroristen til synagogen i indre by, hvor han myrdede vagtmand Dan Uzan og sårede to betjente.

Jeg har skrevet en øjenvidneskildring af terrorangrebet og et portræt af Lars Vilks i Weekendavisen Kultur. Fra artiklen, hvor Vilks og jeg ligger i dækning under et bord i Krudttøndens depotrum: “Vilks rækker en hånd op og tager fat i en øl fra en af kasserne. Han kigger på flasken: ”Hvis vi skal ligge her meget længere, kan vi i det mindste få noget at drikke”. På billedet ses Vilks ved en fernisering sidste år i Sverige.