Terrorismens ofre

nigerørken“Jeg bad til at det var en ulykke. At min far ikke var dræbt i et terrorangreb”. I Paris talte jeg for noget tid siden med Guillaume Denoix de Saint Marc, grundlæggeren af Den franske Organisation for Ofre for Terrorisme.

Han mistede selv sin far i et terrorangreb for 25 år siden. Libyske terrorister sprængte et fly i luften over Niger ørkenen. På billedet ses det monument for de 170 ofre, der blev opført i ørkenen.

Organisationen gik straks efter angrebet på Charlie Hebdo og det jødiske supermarked ud med en støtterklæring til de pårørende.

Læs om hvordan de Saint Marc for år tilbage forhandlede en millionerstatning hjem til alle familierne gennem Gaddafi-familien. Om hvordan han mener de pårørende kan hjælpe samfundet, om hans møde med en af Gaddafis sønner og terroristen Sjakalen og om hvor forskelligt lande som Marokko, Spanien, Rusland og Algeriet forholder sig til terrorismens ofre. Læs artiklen på rights.no