Lykken ved at flyve

OLYMPUS DIGITAL CAMERASiden jeg for mange år siden overvandt en skræk for at flyve, har jeg været bidt af det. Så meget, at jeg i min seneste bog Sex, frihed og fatwa har viet et helt essay til det: “Havde jeg råd fløj jeg en gang om ugen. Jeg vil blæse på ozonlag og terrorisme og islandske vulkaner. Jeg vil have flere landinger, mere støj og mere fart på fly, når de letter. Flere bjerge at passere, grumsede og uldne skyer, et venligt rum omkring mig, det turkise hav under mig, hvorpå der sejler legobåde eller ingenting”.

På billedet ses en højt elsket lille træflyver, som jeg købte i Durban i 1999. Den har stået i mit hjem lige siden. Det var de søde, sydafrikanske piloter, der på den rejse medvirkede til at flyskrækken forsvandt: “Lean back and enjoy your flight”, sagde de til passagerne. Ja, hvor svært kan det være?