At lytte uden formål til regn

Den amerikanske forfatter Natalie Goldberg har i en menneskealder skrevet om at skrive og undervist andre. Jeg er gået i gang med at genlæse hendes bog Long Quiet Highway: Waking up in America. Om hvordan hun begyndte at skrive, om sammenhæng mellem meditation og skrivning, om buddhistisk praksis og skrivning og meget mere.

Goldberg nævner, hvor meget hun hadede at gå i skole som barn – hvor jeg forstår hende. Det samme gjorde jeg. Men ligesom hun har jeg haft fantastiske lærere, der gjorde en forskel. Goldberg nævner den lærer, der en dag bad eleverne om blot at lytte til regnen udenfor, uden konkret formål, blot lytte. Hvilken strålende lærer.

Og hvilken dejlig bog, den kan varmt anbefales, hvis man interesserer sig for alt dette. Så anderledes end andre bøger jeg har læst om det at skrive, om at vælge at blive forfatter. Den burde være på skolernes pensum.