Sex, frihed og fatwa

Inden længe udkommer min nye bog, en samling af essays: Sex, frihed og fatwa.  I bogen kommer vi rundt i verden: Til Zimbabwe, Sarajevo, Nigeria og London. Vi er blandt algierske terrorister og forfattere i dagens Sydafrika. Med Salman Rushdie og ayatollah Khomeini en nat i den hellige by Mekka. Blandt eksiliranere i Europa. Her er møder med døden og lykken ved at bevæge sig henover kloden i et fly. Sex og kærlighed overalt på jorden.

Men hvor forskellige bogens essays er, så er de bundet sammen af spørgsmålet om frihed. Hvad enten der er tale om manglen på frihed ved religiøs dogmatisme eller friheden ved at finde sig selv. Det handler om ytringsfrihed og det fælles menneskelige. Om at vogte sig for det totalitære, drømme stort og flyve højt. Og om litteraturens mulighed for at sætte mennesker fri.

Bogen udkommer den 23. juli 2012 på forlaget Mellemgaard