Det arabiske forår og ytringsfriheden

For nylig havde jeg sammen med erhvervsmanden Asger Aamund en kronik i Berlingske. Kronikken handler om det arabiske forår og ytringsfriheden.

Vi skriver blandt andet om det nylige valg i Egypten: “Jubelen ville ingen ende tage på Tahrirpladsen i Egypten, da præsidentvalgets vinder blev annonceret for nylig. Det Muslimske Broderskab sejrede over det gamle regimes mand. Valget afspejler det sørgelige valg, befolkningerne ofte har i de muslimske lande: mellem den stærke despot på den ene side og islamisterne på den anden. Ingen af dem er gunstige for at udvikle et egentligt demokrati med en fri presse og den ytringsfrihed, der er en forudsætning for de andre rettigheder, som et demokratisk samfund indeholder.”

På billedet ses Rachid Ghannouchi, lederen af Ennahda, Det Muslimske Broderskab i Tunesien. Billedet er taget i Bourget, hvor jeg hørte Ghannouchi på UOIF´s islamiske konference i april. Læs kronikken her