Kvinderne og det arabiske forår

Jeg har netop set The Doha Debates – BBC`s program om de store politiske spørgsmål i den muslimske verden. Det sendes fra Doha i Qatar. Denne søndag drejede programmet sig om hvorvidt der var grund til optimisme, hvad angår kvindernes forhold efter omvæltningerne i Egypten, Libyen og  Tunesien. Ved publikumsafstemningen var svaret et rungende JA, men panelisterne var naturligvis ikke alle af denne opfattelse.

Der blev givet kloge advarsler mod for megen optimisme fra den egyptiske politolog Iman Bibars og den tunesiske feminist og researcher Khedija Arfaoui. Sidstnævnte kunne fortælle, at ud af 47 kvinder i det nye tunesiske parlament er de 42 islamister.

På billedet ses programmets tilrettelægger og moderator Tim Sebastian med den egyptiske politolog Rabab el Mahdi; hun forekom forbøffende ubekymret over islamisternes indflydelse i det nye, egyptiske parlament. Se debatten her