En monolog om Osama

Kan man skrive en monolog om Osama bin Laden? Ja, og det mærkelig er, at der ikke forlængst er skrevet en sådan. Samtidig er der overalt i Europa et væld af kunstneriske projekter i gang, der involverer den norske massemorder Anders Behring Breivik. Jeg undrer mig over prioriteringen i kunstverdenen.

I samarbejde med billedkunstneren og skribenten Uwe Max Jensen er jeg derfor gået i gang med en sådan monolog om Osama: De forskellige karakterer, herunder Osama, hans yndlingssøn Omar, Omars mor Najwa, der var Osamas første hustru samt blandt andre en barndomsven og en ung tilhænger, skal spilles af samme person på scenen.

Om vi finder en skuespiller og et teater må tiden vise. Jeg skriver ihvertfald på manuskriptet.  Billedet viser omslaget til den bog, som Omar og Najwa skrev i samarbejde med den amerikanske journalist Jean Sasson. Det er en tl tider sentimental men interessant bog, som jeg anmeldte for Weekendavisen sidste år i forbindelse med 10-årsdagen for 11. september.