At vokse op i Thatchers England

Inden længe har filmen om Margaret Thatcher premiere i Danmark. Den får titlen “Jernladyen”. I London for nylig spurgte jeg to mennesker fra den britiske medieverden om, hvad de syntes om Thatcher.

Forfatteren Nick Cohen, der er på venstrefløjen mente, at når man ser tilbage må man konkludere, at ”udenrigspolitisk havde hun fuldstændig ret”. Her hentyder Cohen naturligvis til Thatchers forståelse af vigtigheden af en fast militær og ideologisk politik over for Sovjetunionen.

”Thatcher vandt de økonomiske krige, og hun tabte aldrig et valg. Det venstreorienterede establishment, der former vores kultur har aldrig været i stand til at tilgive hende for det, eller for det faktum at de i høj grad var irrelevante for hende”. Sådan skriver filmkritikeren og grundlæggeren af den konservative tænketank New Culture Forum Peter Whittle i sin anmeldelse af filmen i magasinet Standpoint. Læs hele artiklen på Den Korte Avis