Uden religiøs frihed, ingen politisk frihed

silenced-blasphemy”Uden religiøs frihed, ingen politisk frihed”.

Sådan lyder den sidste sætning i en bog, som jeg for en sjælden gangs skyld som anmelder vil betegne som uundværlig. Bogen har titlen Silenced: How Apostasy and Blasphemy Codes Are Choking Freedom Worldwide (Oxford University Press, New York, 2011). Forfatterne er Paul Marshall og Nina Shee. Forfatterne er begge tilknyttet centret for religiøs frihed ved den amerikanske tænketank Hudson Institute, Marshall som Senior Fellow, Shee som direktør.

Bogen er båret af et engagement og af en ligefremhed med hensyn til at forklare problemets omfang, der er vedkommende. Den fortæller, hvordan kravet om straf for blasfemi og dermed krav om straf for de, der kritiserer islams dogmer for længst er flyttet fra de muslimske lande til Vesten. Og at det er livsvigtigt, at forstå, at det er i det lys, man skal se presset fra Organisationen af Islamisk Samarbejde (tidligere Organisationen for den Islamiske Konference, red.), og de mange slagsmål i FN om hvorvidt man skal vedtage resolutioner mod blasfemi og racisme.

Læs mere om bogen på rights.no