Mord i slørenes by

slc3b8ret188Jeg har anmeldt tre bøger i denne uges Weekendavisen, en af dem er Zoë Ferraris glimrende krimi Slørets by.

Fra anmeldelsen: “Der er et væld af tildækkede kvinder i den amerikanske forfatter Zoë Ferraris spændingsroman, i hijab, niqab og abaya og hvad det alt sammen hedder. Men der er også en kvinde i Slørets by, der aldrig mere får brug for at dække sig til. Hun ligger halvnøgen og mishandlet på en strand med sit mørke hår spredt ud på siden som ”tentakler på en giftig søanemone”. En fisker finder hende, fremsiger en bøn og tilkalder politiet, der kommer på hårdt arbejde. For den myrdede er ikke den sædvanlige stuepige, dræbt af sin saudiske arbejdsgiver. Så hvem dræbte hende og hvorfor? Ferraris kender Saudi-Arabien indefra. Hun boede to år i landet som hustru til en palæstinensisk-saudisk mand. Hendes krimi er en fortsættelse af hendes debutbog Den sidste sura, der er udkommet i 30 lande. Slørets by kan dog læses uden at man kender den foregående, og den er værd at læse.”