Når en bog fødes

wien2009cafebordmedmere-0101

Det tager tid, det er besværligt, ensomt og ind imellem umuligt, men man bliver afhængig af det: At skrive bøger.

Jeg er snart halvvejs med min næste bog, der har arbejdstitlen “En flig af Buddha”.

Den består af omkring 12 essays, der handler om døden, døden på skrift, regn i Sarajevo, mænd og beskyttertrang, kvinder og seksualitet, det religiøse og meget andet. I forordet retter jeg en tak til de mange cafeer rundt om i verden, hvor netop denne bog er blevet født.

Det er blandt andet cafeer i East Village i New York, i blandt andet Wien-bydelen Josefstadt, i Londons Notting Hill-kvarter, på kaffebarer i Melville i Johannesburg med gæster i alle farver og fra en stille hotellobby i Hamborg, dagen før nytåret.  På billedet fra en café i Wien.