Sir Salman gæster Danmark i maj

salman_rushdie_rdax_351x420_100 Så lykkedes det at få billet til arrangementet med Salman Rushdie i Den Sorte Diamant i maj. Som en bekendt af mig i London, forfatteren Douglas Murray har udtrykt det: “Forstod man, hvad Rushdie-sagen handlede om, så forstår man også, hvad der er sket siden”.

En af de vigtigste bøger, der er skrevet på ytringsfriheds-området inden for de seneste år, må være Daniel Pipes´ The Rushdie Affair: The Novel, the Ayatollah and the West. Den kan købes over amazon og er en guldgrube af detaljer om, hvad der førte til Ayatollah Khomeinis fatwa mod en britisk statsborger, og hvad der videre hændte. Jeg vil glæde mig til en aften i selskab med sir Salman – og sikkert alt, hvad der kan krybe og gå af kulturpersonligheder i landet.

Utvivlsomt skal vi ved denne lejlighed læse aviskommentarer om, at sagen om De Sataniske Vers var noget ganske andet end Jyllands-Postens Muhammed-tegninger. Men vel var det ej: Det handlede i begge tilfælde om ytringsfriheden.