Den nye antisemitisme

lars-hhh_picnik
Når man som jeg i en årrække har beskæftiget sig med den antisemitisme, der trives i mange muslimske miljøer i Europa, bliver man ikke chokeret over et billede som dette. Og alligevel. Tænk, at vi i 2009 skal se heilen på Rådhuspladsen. (Bagerst til venstre i billedet, indrammet  af den røde cirkel).

Skuespilleren Farshad Kholghi og jeg havde forleden et indlæg i Politiken, til støtte for Israel. Dette land er blevet hadeobjekt nr. 1 for mange europæere, ikke mindst den europæiske venstrefløj.

Ingen kan være uberørt af TV-billederne af døde palæstinensiske børn. Men hvad skal Israel gøre? Krigen mellem Israel og Hamas synes at være en krig, hvor den ene part, Israel, benytter sig af europæisk krigsførelse, sender sine soldater i front og forsøger at dræbe så få civile som muligt. Den anden part, Hamas, benytter sig af en helt anden form for krigsførelse, hvor man gemmer sig blandt civilbefolkningen og blandt kvinder og børn. Derfor bliver tabstallet så stort, ligesom Hamas forsøger at dræbe så mange civile israelere som muligt.