Glæden ved at skrive

For nylig afsluttede jeg et fire dages forfatterværksted i Fountain House på Østerbro. Fountain House er, som det hedder på husets hjemmeside, “et sted for mennesker, som på grund af længerevarende psykisk sygdom eller alvorlige psykiske vanskeligheder har mistet kontakten til arbejdsmarkedet eller uddannelsessted.” I huset, der minder mig om en stor Pippi Langstrømpeagtig villa, masser af krinkelkroge, terrasser og uventede trapper, har jeg undervist med mellemrum siden 1999. Jeg synes, det er en rigtig god idé med sådan et hus, hvor de psykisk syge, der kommer der ikke bare er brugere af huset, men er med til at passe det. Mange af de tilbud, der er til brugerne er forståeligt nok erhvervsrettede; men der er også med mellemrum kurser i for eksempel at male eller skrive.

Vi havde et rigtig godt hold denne gang, velskrevne historier og fine iagttagelser, gode samtaler og et hold, hvor deltagerne havde rod i Pakistan, Makedonien, Sverige og Danmark.

Til efteråret begynder mine forfatterkurser på AOF igen. Jeg ser frem til undervisningen og til at formidle, hvad jeg mener god fiktion kræver: At man tilstræber at skrive både smukt og præcist, personligt og ikke privat og med distance og nærvær. Og så håber jeg, som sædvanlig, at kunne videregive glæden ved at skrive.