Verdensborger!

Jeg er ved at skrive en anmeldelse af den britiske journalist Peter Whittles vittige, lille bog “Look at me – Celebrating the Self in Modern Britain”. Sappho udkommer over midten af juli med et nyt nummer, herunder et interview med Whittle. Hans tænketank New Culture Forum, www.newcultureforum.org.uk der blev stiftet i protest med den venstreorienterede dominans af kulturlivet, er en virkelig fin nyskabelse. NCF afholder gode arrangementer, jeg deltog selv i et møde om venstre-højreorienteret teater i London sidste år.

I bogen afdækker Whittle folks mere eller mindre maniske forsøg på at gøre sig til noget helt specielt, løsrevet fra alt og alle og fra enhver national eller regional sammenhæng. Han tager også Verdensborgeren under kærlig behandling: For den, der grandiost betegner sig selv som verdensborger, skriver Whittle, risikerer egentlig blot at være borger intetsted.