London- et friskt pust

Måske er luften i London ikke den reneste eller friskeste, men hvor sker her dog spændende ting inden for mit felt i øjeblikket. Jeg er netop vendt hjem fra et kort besøg og udover at nyde at traske rundt i byen og bydelen Notting Hill, som jeg rigtig godt kan lide, fik jeg lov til blandt andet at deltage i det månedlige møde mellem en række af de forskellige tænketanke på center-højre området. Den største er Policy Exchange, http://www.policyexchange.org.uk/ der i 2007 udgav den kritiske rapport om extremisme i de britiske moskeer, som Sappho har skrevet om.

Andre tænketanke, der deltog var Centre for Social Cohesion http://www.socialcohesion.co.uk/ , der netop har udgivet publikationen Virtual Caliphate: British Extremists and their websites. Derudover også New Culture Forum, http://www.newcultureforum.org.uk/ med den glimrende journalist Peter Whittle i spidsen. I London synes de, at de er bagefter i forhold til USA, hvad angår tænketankenes indflydelse og organisation. For mig er det imponerende at se, hvad de udgiver og hvordan de opererer.

Interviews med Peter Whittle og Centre for Social Cohesion´s unge direktør Douglas Murray følger i løbet af sommeren på bl.a. Sappho. Derudover bringer vi interviews med forfatteren Lauren St John, der voksede op i Zimbabwe/Rhodesia under borgerkrigen og med Ben Okri, den verdensberømte nigeriansk/britiske forfatter og vicepræsident i engelsk PEN. Okri var så venlig at lægge vejen forbi mit hotel, den sidste aften jeg var i London og tale om det at skrive, om spiritualitet,ytringsfrihed m.m. Disse interviews publiceres formentlig også på henholdsvis http://www.rights.no/ og i Weekendavisen.