Erindringer fra Zimbabwe/Rhodesia

Human Rights Service i Norge har trykt mit interview med forfatteren Lauren St John, der voksede op i Zimbabwe dengang landet hed Rhodesia:

Jeg blir aldri afrikaner: – Min familie har bodd i Afrika i fire generasjoner. Jeg oppfatter meg som afrikaner, og jeg elsker landet mitt, Zimbabwe. Men jeg er hvit i huden. Derfor defineres jeg som europeer eller ikke-afrikaner, forteller forfatteren Lauren St John. St John har nylig gitt ut boken ”Rainbow´s End: A memoir of childhood, war & an African farm”. Den danske skribenten og forfatteren Helle Merete Brix, møtte St John for en samtale om hennes nyutgitte bok og den tragiske og blodige situasjonen i landet som ligger hennes hjerte nærmest.

Læs mere på:

http://www.rights.no/publisher/publisher.asp?id=54&tekstid=1914