Julefred og skrivetid

Julen er hjerternes fest, og det er også, forhåbentlig, en tid, hvor du udover at være sammen med nære og kære har nogle dage fri og kan bruge tid på det, der står dit hjerte nær; er du et skrivende menneske, ønsker du måske at arbejde med en tekst, en bog, et manuskript, du er i gang med.

Selv arbejder jeg mellem jul og nytår. Jeg har både arbejde for en kunde, et eget bogmanus at se på samt en ansøgning, der skal skrives. Og måske kunne juledagene også være en påmindelse til dig om – og en øvelse i at lade dine omgivelser forstå, at det at skrive er et arbejde, og at ingen tekst, ingen bog skriver sig selv. Du har brug for nogle dages arbejdsro. Det at skrive er vigtigt for dig.

Billedet er taget i Paris for nogle år siden, hvor jeg boede en måned i den danske ambassades udlejningslejlighed i hjertet af Paris´ Marais kvarter. Lejligheden er i to etager, og billedet viser udsigten fra den øverste. Der er mange steder i verden, man kan søge om at få et enten gratis eller betalbart skriveretreat.

God arbejdslyst og glædelig jul og godt nytår!