At komme i gang med at skrive

Hvordan kommer man i gang med at skrive en bog? Eller blot en fortælling? Det er et spørgsmål, jeg tit får på mine kurser. Jeg har tre gode råd til at komme i gang:

1. Kast dig ud i det. Skriv så ofte, det er muligt. Gerne hver dag. Skriv om løst og fast, strøtanker, hverdagsoplevelser og overvejelser om alt mellem himmel og jord.

2. Skriv dine ideer ned. Hvad tænker du din fortælling skal handle om? Ønsker du at skrive selvbiografisk eller fiktion, altså om dit eget liv eller en frit opfunden fortælling? Eller måske noget midt imellem?

3. Skriv om dine sanseindtryk. Sæt eventuelt en fem minutter af til en sådan øvelse hver dag. Det er en øvelse i at beskrive. Du kan for eksempel sætte dig hver morgen og nedfælde, hvad der er af indtryk omkring dig: Lyd, duft og syn. Du kan skifte position, betragte verden udenfor, beskrive mennesker, der passerer forbi nede på gaden, bygningen overfor. Eller fuglene i din have, havens forskellige træer. Himlens farver.  En blå stol og havets rolighed.

God skrivelyst! Husk, at jeg har kurser på FOF i at skrive her i efteråret. Se kalenderen!