Farvel til Lars Vilks Komiteen

Larsvilksbog1. september forlod jeg Lars Vilks Komiteen, en støttekomite for den svenske kunsthistoriker, kunstner og muhammedtegner Lars Vilks.

Igennem tre år var jeg primus motor i at arrangere offentlige møder med diverse kulturpersonligheder og den svenske kunstner, der siden han tegnede muhammed som rundkørselshund, ikke har kunnet leve et normalt liv.

Siden terrorangrebet i København, hvor Vilks var målet, er han blevet flyttet rundt fra safe house til safe house. Livvagter forsøger at give ham et så normalt liv som muligt.

Udover hvad jeg ellers beskæftiger mig med, vil jeg fremover i højere grad fokusere på terrorofre over en bredere kam. Det kommer min kommende bog til at handle om.

Komiteen består p.t. af historiker Mikael Jalving og billedkunstner Uwe Max Jensen. Sidstnævnte er medgrundlægger af komiteen og har sammen med mig skrevet bogen Man forhandler ikke med et maskingevær. En bog om manden og kunstneren Lars Vilks. Med forord af Bjørn Nørgaard.

Det er den første bog om den truede kunstner, og den kan købes over nettet.