Interview i Femina om terrorisme

hellefeminaJeg er interviewet i Femina i denne uge. Tine Bendixen har interviewet, Carsten Seidel har fotograferet. Det handler om tiden efter terrorangrebet, om ytringsfriheden med mere.

Fra interviewet: “Vi aner dybest set ikke hvad Islamisk Stat og andre sidder og udklækker af planer. Men det virkelig hæslige ved terroren er, at de lykkes godt med at gøre noget af det, der er meningen med den. Det er jo ikke bare at ramme Lars Vilks, det er også ligesom at ramme nerven i et frit samfund. At vi alle sammen skal blive lidt mere angste. En lille smule mere forkrøblede. Jeg tænker på Fassbinders fantastiske og berømte film ”Angst æder sjæle op”. Og det er jo sandt!”

Og videre: “Jeg har talt med mennesker, som ikke længere vil SIGE noget om det her. De tror, de slipper for noget og får mere indre frihed, men det gør de ikke, for de er fyldt af kvababbelser og ærgrelser over, at de ikke længere tør sige noget. Så mit argument er: Jamen så er det da bedre at åbne munden. Jeg løber måske en lille risiko. Og hvad så?”