25. året for fatwaen mod Salman Rushdie

broderikrudttønden“De mennesker, der forsvarer ytringsfriheden forsvarer hele samfundet”, sagde redaktør og forfatter David Pryce-Jones ved Lars Vilks Komiteens og Ateistisk Selskabs fælles arrangement i Krudttønden. Som grundlægger af Lars Vilks Komiteen synes jeg, vi flot fik markeret 25. året for fatwaen mod Salman Rushdie.

Journalist og filminstruktør og menneskerettighedsaktivist Gita Sahgal samt forfatter Henryk Broder var de øvrige gæster fra udlandet. Saghal afviste at tale om et civilisationernes sammenstød og mente at man på den måde stødte frihedselskende mennesker i blandt andet de muslimske lande fra sig.

Henryk Broder talte om den politiske korrekt hed og den selvcensur, som han anså for at være langt farligere end egentlig censur.

På billedet ses Clarissa Pryce-Jones, gift med David, i samtale med Broder, før det går løs.