Sikherne i Storbritannien

London er mangfoldig: På et besøg i byen for nylig nåede jeg blandt andet to buddhistiske begivenheder og derudover et interview med Alexander Hitchens, der forsker i og skriver om radikal islam. Alexander er søn af den afdøde forfatter Christopher Hitchens og for både far og søn var 11. september en væsentlig øjenåbner.

Jeg besøgte ligeledes Peter Bance, der har redigeret og skrevet tekst til flere fotobøger om sikhernes historie i Storbritannien. The Sikhs in Britain, som fik ganske meget omtale i Weekendavisen for nogle år siden, er i år kommet i en revideret udgave.

Også den nye udgave har solgt vældig godt, og det er forståeligt. Der er tale om et rigtig interessant dokument om sikherne i Storbritannien, der tæller alt fra indvandrere fra Indien til flygtninge fra Talebanernes Afghanistan. Verdens ældste marathonløber er i øvrigt sikh og bor uden for London. Han løber stadig i en alder af 101 år!