Det civile Afghanistan

Nyheder fra Afghanistan handler som regel om død og lemlæstelse eller beskrivelse af soldaters liv. Det er også en del af, hvad der foregår og væsentligt at formidle. Men hvad med helt almindelige afghaneres tilværelse?

På et nyligt seminar for freelancejournalister ved Hurdalsøen i Norge hørte jeg den norske freelancer Anders Sømme Hammer fortælle om, hvordan han arbejder i Afghanistan. Sømme Hammer har sat sig for at skildre livet uden for militærlejrene. Han har boet i Kabul siden 2007 og har ofte løbet en stor personlig risiko ved at rejse rundt i landet uden eskorte.

Sammen med en kollega stod Sømme Hammer blandt andet bag en foto-workshop, hvor afghanere udstyret med et håndholdt kamera fotograferede og interviewede forskellige mennesker i Kabul. På seminaret viste han et klip fra projektet, hvor to unge piger taler med forskellige folk i hovedstaden.

Sømme Hammer driver også Afghanistanbloggen, der er værd at klikke ind på