Egypten, salafister og muslimske brødre

egyptenForleden blev jeg på TV2News bedt om at kommentere den forestående valgsejr til de islamiske partier, det vil i praksis sige Det Muslimske Broderskab og salafisterne. Som om det ikke var galt nok, formodentlig er heller ikke en eneste kvinde valgt. I et land som Egypten betyder det virkelig noget.

Salafisterne går mere eller mindre åbenlyst ind for vold, ønsker adskillelse mellem mænd og kvinder og vil endda have pyramiderne tildækket.

Det Muslimske Broderskab taler om, at demokrati og islam kan spille sammen og at de ikke ønsker at begrænse kvindernes rettigheder. Men kender man Broderskabets historie ved man, at de heller ikke er gået af vejen for at bruge vold. Et særligt kendetegn ved dem er deres fleksibilitet og dobbelte dagsorden. For hvad siger brødrene indadtil? Og hvad bliver Egyptens fremtid?