Månebroer

manenat1Hvad er en månebro? Jeg havde givet ordet til mine kursister ved gårsdagens workshop, og der kom mange spændende beskrivelser.

Jeg stødte første gang på udtrykket for mange år siden, da jeg – endnu engang – læste Laura Ingalls Wilders bøger om hendes opvækst i USA i slutningen af 1800-tallet. Bogserien hedder Det Lille Hus på Prærien. I en af bøgerne giver forældrene Laura og hende søster Mary lov at løbe ud en aften i snevejret med måneskin. De må naturligvis ikke løbe langt væk. Men Laura overtaler sin søster til at de løber lidt længere væk. Det fører dem nærmest i armene på en stor ulv.

De når sikkert hjem, og da Lauras far hører om at de fulgte Månebroen, ser han på Laura med et mærkeligt blik og siger, at det ikke undrer ham. For han kender sin datter. Hun vil, som han siger til hende et sted, ligesom sin far helst flyve som fuglene og rejse så langt ud på prærien som muligt. Og følge fiktive Månebroer.