Ytringsfrihed efter Muhammed-tegningerne

muhcartoonsinlondon-009For nylig var jeg i London sammen med Farshad Kholghi og diskutere Danmark og ytringsfriheden, fire år efter Muhammed-tegningerne.

Jakob Illeborg, freelancer for blandt andet Danmarks radio og bosat i London, deltog også i paneldebatten. Det var New Culture Forum, der havde inviteret, og det foregik i parlamentet, i et af Overhusets stilige møderum.

På billedet ses Farshad og jeg sammen med Peter Whittle, grundlægger af og direktør for New Culture Forum, fotograferet før debatten gik i gang.

Omkring 30 mennesker var mødt op, herunder et par ansatte fra den danske ambassade, direktør for Centre for Social Cohesion, Douglas Murray og lord Malcolm Pearson, formand for the Independence Party og sammen med baroness Cox iniativtager til at invitere den hollandske politiker Geert Wilders til London tidligere på året.

Som bekendt nåede Wilders kun til Heathrow og blev nægtet indrejse. I dag har han vundet en appelsag og kan frit rejse ind i Storbritannien.