Pluralismens Europa

frihet

Der er masser af pluralisme, tolerance og åndsfrihed i Europa. Det har jeg skrevet en kommentar om for Human Rights Service i Norge.

Fra kommentaren: Her er så den gode nyhed: Der er masser af pluralisme i Europa. Der er masser af tolerance over for folk, der hverken er kristne, etnisk-norske eller etnisk-danske, lyshudede og blåøjede.

Lad os tage religionerne først: Ikke blot kan buddhister, men også hinduer, katolikker, muslimer, sikher og solhvervssekter og alle andre få lov at dyrke deres religion i fred. Det er det, religionsfrihed betyder. Der kan bygges moskeer, synagoger og kirker. Naturligvis gør moskébyggeri mange europæere bekymrede, fordi moskeer ikke blot er steder for religionsudøvelse, men også politiske platforme. I alt for mange moskeer i Europa i dag kaldes der til krig mod de vantro, mod kvinder og homoseksuelle og “dårlige” muslimer, der ikke vil have sharia og segration.

Læs hele kommentaren på Human Rights Service