Mens vi venter på far

malik41pk7zxys1l_sl500_aa240_

Det er gråt uden for mine vinduer. Jeg hører Dante – den seneste CD fra den congolesisk-franske rapmusiker Abd al Malik, som jeg interviewede i Paris i 2006. På åbningsnummeret synger han sammen med den 82-årige verdensberømte sanger Juliette Gréco. Det er smukt.

Maliks bog Qu`Allah benisse la France, (Må Allah velsigne Frankrig) er ganske aktuel i disse dage, hvor den københavnske bandekrig raser.  I bogen fortæller Malik om, hvordan han som så mange andre unge mænd i de franske ghettoer vokser op uden en far som en brugbar rollemodel. Faderen nægter i protest mod det postkoloniale Frankrig at få sig et arbejde. Han lader familien og de syv børn leve af bistandshjælp. På et tidspunkt forlader han familien.

Min kronik Mens vi venter på far – om bandekrigen, macho-manifestationer og en statsminister på Nørrebro, er bragt på internetportalen for Human Rights Service i Norge og Sappho. Læs mere