Middag med Nekschot

Gregorius Nekschot, den hollandske tegner der for nylig blev arresteret på grund af sine tegninger – ja, tegninger – ankom til København i går. Middagen med ham var interessant. Vi, der deltog, fik rig lejlighed til at høre om, hvordan han var blevet afhentet af politiet og måtte tilbringe to døgn i en celle. Holland, der engang stod som en bastion for frihedsrettighederne synes i dag at være det land i Europa, der mest ihærdigt forsøger at afskaffe dem.

Den kommende retssag mod Gregorius Nekschot drejer sig om 9 af hans tegninger.  Nekschot – der er et pseudonym – gav under for middagen udtryk for sin taknemmelighed over for den solidaritet, som han finder Trykkefrihedsselskabet viser ham ved at invitere ham til landet. Det er første gang han er inviteret til udlandet i forbindelse med kontroversen om hans tegninger.