Dynamiters, Assasins, Fiends

Jeg var i eftermiddag til verdenspremiere på den britiske film Dynamiters, Assasins, Fiends. Instruktøren Joseph Bullman har fået unge, radikale muslimer til at recitere gamle manifester fra forrige århundrede fra revolutionære anarkister. Hensigten er, ifølge beskrivelsen af filmen på CPH:DOX hjemmeside, at skabe en art “historisk spejl” for nutidens ækvivavilering af terror og islam.

Instruktøren var til stede under premieren i Empire Bio og svarede efterfølgende på spørgsmål fra publikum. Jeg gik hovedrystende derfra og undrede mig over, at man kan tro, at en ændring af britisk udenrigspolitik vil føre til et venligere syn på de gudløse, dekadente vestlige samfund – for det er jo sådan radikaliserede unge muslimer ser de samfund, de meget ofte er født og opvokset i. En anmeldelse vil følge på bl.a. Sappho.