Nøgent frisind og islamisk censur

Human Rights Service i Norge bringer i dag min anmeldelse af Christopher Shinns teaterstykke Now or Later. Det tager livtag med tidens store spørgsmål, ytringsfriheden, islams politiske substans og de religiøse konflikter og gør det vældig godt. Læs mere her:

http://www.rights.no/publisher/publisher.asp?id=45&tekstid=2087

Jeg kaldte anmeldelsen Muhammed og det Nøgne frisind. Frisind var der ikke meget af hos de øvrige to medvirkende i torsdagens udgave af Ummah Talk på Channel Islam. TV-kanalen sender fra London, islamiske udsendelser, arabisk undervisning, nyheder og meget andet. Emnet for programmet, der varer en time, var udgivelsen af Sherry Jones` bog The Jewel of Medina.

Jeg var indbudt som debattør, fordi mit forlag Trykkefrihedsselskabets Bibliotek havde forsøgt at få rettighederne til den danske udgivelse. De gik dog til Bjarke Larsens forlag. De to øvrige medvirkende var en muslimsk aktivist fra Storbritannien og den danske imam Abdul Wahid Petersen. En farceagtig diskussion, der mindede mig om hvor stærk modviljen er i visse muslimske kredse over for det frie ord og den frie tanke. En rapport om begivenhederne vil følge inden længe på Sappho.