Medinas Juvel og nutidens verdensborgere

The Guardian har skrevet en lille artikel om balladen om The Jewel of Medina og Trykkefrihedsselskabets Biblioteks ønske om at udgive den: http://www.guardian.co.uk/books/2008/aug/26/jewelofmedina.islam.controversy

Information har ligeledes en artikel i dag om balladen om bogen og forlaget. I artiklen henvises der blandt andet til et indlæg af forfatteren Sherry Jones i Washington Post, hvori hun siger: “Rejs jer mod den kultur af frygt, der gennemsyrer vores samfund, lad være med at bukke under for racisme, kæmp for vores rettigheder og lev modigt”.

Human Rights Service i Norge har trykt min anmeldelse af Peter Whittles bog Look at me – Celebrating the Self in modern Britain. Fra anmeldelsen: Peter Whittle har i sin første bok ironisert over de selvutkårede kosmopolitter som føler seg høyt hevet over nasjonal og lokal tilhørighet. Whittle hevder de ikke kjenner sitt lands historie, de avgir som regel sin stemme til venstresiden og de deltar naturligvis i demonstrasjoner mot Irak-krigen under paroler som ”Ikke i mitt navn”. Men ifølge forfatteren er ikke disse verdensborgere borgere noe sted. De reagerer ikke, eller kanskje ikke kjenner til, hva for eksempel kvinner og homofile må tåle i islamske land, omfanget av menneskerettighetsbrudd i Kina og (seksuelt) bruk av babyer som en kur mot HIV i Afrika. For minoriteter skal helst ikke kritiseres”. Læs mere:

http://www.rights.no/publisher/publisher.asp?id=31&tekstid=1983