Sapphopris, Zimbabwe og sekulær på arabisk

Så fik Kurt sin pris – det var velfortjent. Og en virkelig fin dag var det, da Sappho.dk torsdag den 22. maj kunne overrække sin journalistiske pris, Sapphoprisen, til tegneren Kurt Westergaard. Der var aldeles stuvende fuldt. Vi skal snart have et særligt rum til PET og livvagter. Men sådan er det, når Kurt Westergaard, Naser Khader og Pia Kjærsgaard er samlet på et sted. Asger Aamund og Flemming Rose var der ligeledes sammen med masser af af andre, både medlemmer og ikke-medlemmer af Trykkefrihedsselskabet. Jyllands-Posten har dækket prisoverrækkelsen, det kan man læse om her: http://jp.dk/kultur/article1348724.ece

Weekendavisen bringer en reportage på fredag. Freelancejournalisten og fotografen Freddy Hagen har skrevet om prisoverrækkelsen på sin blog: http://freddyhagen.dk/blog/

Berlingske Tidende og Politiken glimrede ved deres fravær. Men i Norge er der blevet skrevet om prisen, bl.a. i den kristne avis DagenMagazinet, hvis redaktør i sin tid røg ud i store vanskeligheder, fordi han bragte Muhammedtegningerne: http://www.dagenmagazinet.no/artikkel.asp?Artid=27529

Nu går livet og arbejdet videre, jeg læser på livet løs, research til min nye bog, forberedelse af interviews i London og bøger om forskellige menneskers opvækst i Rhodesia/Zimbabwe. Jeg har været fuldstændig opslugt af bl.a. journalisten Peter Godwins to erindringsbøger. “When a crocodile eats the sun”, der på ubarmhjertigste vis beskriver Zimbabwes deroute efter uafhængigheden i 1980 og hans fars sygdom og død i landet er visse steder ubærlig læsning. Men ikke mindst de eksempler bogen også giver på menneskers mod og kærlighed gør den til en af de bedste bøger, jeg længe har læst. Vi er fjernt fra den danske provins, stram, tør prosa om ingenting eller glatte skriftstykker om tomheden i moderne menneskers liv.

Jeg har også haft et svar i Information til Michael Irving Jensen. Striden går på, om begrebet sekulær findes på arabisk. Det kan læses her:

http://www.information.dk/159592