Information anmelder Mod Mørket

Michael Irving Jensen har anmeldt Mod Mørket i Information i dag. Han bryder sig ikke om bogen, der er “tendentiøs med et ofte vulgært sprogbrug, den er også præget af direkte fejl”. Javel, ja. Irving Jensen mener således det er en fejl at skrive, at ordet sekulær ikke findes på arabisk. Han henviser til ordet ilmanî. Men dette ord kan kun tilnærmelsesvis forstås som et arabisk modsvar til ordet sekulær, der er blevet til i en kristen kontekst. Jeg fastholder min pointe og følger snarest op med et svar, både i Information og her på bloggen, hvor jeg henviser til Bernard Lewis, m.fl.

Bogen er også omtalt i Weekendavisen 9. maj, både i forside artiklen “Sammmenkomst i Broderskabet” og i Klaus Wivels kommentar på bagsiden af bogtillægget. Lektørudtalelsen er også kommet, den er god og taler om en veldokumenteret bog, dog med lidt vel mange detaljer.