Kureishi i varmen

The-Last-WordDet er skam muligt at passe anmelderjobbet om sommeren. For nylig skrev jeg om Hanif Kureishis seneste bog The Last Word. Den handler om den aldrende og koleriske forfatter Mamoon, der synes at have træk til fælles med nobelprismodtageren V.S. Naipul.

Det er en bog værd at læse. Jeg har skrevet om den til Weekendavisen: “Den unge forfatter Harry inviteres til  Mamoons landsted, hvor Mamoon bor med sin hustru Liana. De fysiske rammer er idylliske, men det er intet fredeligt sted at opholde sig. Samtidig med at Harry forsøger at få den uvillige og stridbare forfatter til at sige noget væsentligt om sit liv, inddrages han i Liana og Mamoons komplicerede forhold. Liana savner at blive begæret af sin mand, som hun blev det den aften, de var sammen for første gang, og han ”kyssede og kærtegnede hendes fødder og tog hende mindst tre gange”. Liana er ulykkelig, men også besidderisk. Og hun gør det klart, at hun vil censurere, hvad Harry skriver om hendes mand. En magtkamp er begyndt”.