30 år med islam på Bourget i Frankrig

Traditionen tro har jeg været i Bourget for at besøge den årlige islamiske konference. I år var det 30. gang, den løb af stabelen. Mig bekendt er det Europas største begivenhed på den islamiske front. Konferencen – fire dage med foredrag, bogsalg og hovedtørklædesalg, boder for Frit Syrien, boder, der protesterer mod Israels politik, debat og meget mere er arrangeret af Unionen af Frankrigs Islamiske Organisationer. Denne paraplyorganisation er domineret af Det Muslimske Broderskab. Det præger i høj grad valget af talere.

Sidste år ville UOIF have haft den verdenskendte, rabiate skriftlærde Yussuf al Qaradawi til at tale ved konferencen. Det forhindrede den franske regering. I år har man – som andre år – i stedet inviteret endnu et ikon i kredsen af næstformanden i Yussuf al Qaradawis institution “Det Europæiske Råd for Fatwa og Forskning” – der legaliserer dødstraf for frafald i en islamisk stat.  Han hedder Abdallah bin Bayah, er tidligere justitsminister i Mauretanien og bor og underviser i dag i Saudi Arabien. Han nyder stor anseelse i kredsen omkring Det Muslimske Broderskab.

Artikler følger inden længe på blandt andet Den Korte Avis. På mit ret mørke billede ser man den kønsopdelte foredragssal på Bourget. Ti tusinde mennesker venter på, at Hassan al Bannas barnebarn, Tariq Ramadan, skulle gå på scenen. Hver en stol var besat, og bagerst stod vi som sild i en tønde.