Den gode muslim

the-good-muslim_zaufishan_co_ukI London var jeg for nylig til et arrangement med forfatteren Tahmima Anam, der er prisbelønnet forfatter og født i Bangladesh. Jeg har anmeldt hendes seneste, glimrende bog “The good muslim” for Weekendavisen i denne uge.

Fra anmeldelsen: “Historien er set gennem den 32-årige datter Mayas øjne. Efter syv års fravær vender hun hjem til familiens hus i hovedstaden Dhaka. Året er 1984, altså 13 år efter at borgerkrigen sluttede i 1971. Maya ankommer til et hus, der synes indhyllet i religiøsitet. Ikke blot fordi man sørger over broren Sohails døde hustru, men også fordi Maya og broren har valgt forskellige veje efter krigen. Sohail, der kæmpede med guerillaerne mod det pakistanske militær, begyndte allerede kort efter krigens slutning at frekventere den moske, han ellers har foragtet. Nu er han blevet en prominent religiøs leder i lokalsamfundet. Da han sender sin søn Zaid i en madrasa, en religiøs skole, langt væk, optrappes konflikten mellem bror og søster.”