Kunst og de islamiske tabuer

kunstudstillingonelawforallJeg var for nylig til åbningen af en udstilling i London om kunst og religiøse tabuer, særligt islamiske tabuer.

Ikke alt udstillet var høj kunst, men der var rigtigt gode værker og installationer imellem af de overvejende polske og italienske kvindelige kunstnere: Plakater, der belyste problemet med kvindelig omskæring, og den fuldstændige tildækning af kvinden. Et stenansigt, der netop forestillede en stening. En installation med olieindsmurte brødkugler, der egentlig var et amputeret, interaktivt kaaba-projekt. Og meget andet.

Inden længe kommer mit essay om udstillingen og kunst og islamiske tabuer  på rights.no. Som man måske kan se af billedet var der fyldt til randen af mennesker på åbningsaftenen. Det er opmuntrende, at kunstnere og kunstinteresserede interesserer sig for dette væsentlige men underbelyste emne. Flere sådanne udstillinger, tak!