Ballonrejsen

borgesluftballonJeg er ved at være færdig med endnu et essay til min bog, det handler om glæden ved at flyve. I det citerer jeg fra en af mine yndlingsbøger, Atlas af den argentinske forfatter Jorge Luis Borges.

Et par år før sin død, som 80-årig og blind rejser Borges ud i verden med sin assistent,  den 37 år yngre fotograf Maria Kodama, som han i øvrigt giftede sig med halvanden måned før sin død. Rejseoplevelserne er beskrevet i Atlas. denne helt usædvanlige bog. En af oplevelserne er en ballonrejse i Californien, så tidligt om morgenen at lyset blot er på vej. Udover skipperen er der fem mennesker i ballonen.

Borges skriver: “Rummet var åbent, den svage vind, der førte os frem, som om den var en langsom flod, kærtegnede os på panden, i nakken eller på kinderne. Alle følte vi, tror jeg, en næsten fysisk lykke”.