• / af Helle Merete Brix /

Musik, tekst og nyhedsbrev

Forleden afholdt jeg sammen med en række venner, forfattere, musikere og en skuespiller en skøn workshop hos Nordsø Records, en lille grammofonpladefabrik i Nordhavn. De medvirkende og deltagerne dukkede lidt efter lidt frem af tågen for at komme ind i de hyggelige og stemningsfulde lokaler, hvor vi havde øvelser og oplæg dagen igennem. Og hvor der blev spillet musik.

Musik og tekst sammen kan noget helt særligt. Til efteråret håber vi at lave en lignende workshop. Hvis du vil have besked om den og lignende tværkunstneriske workshops, så tilmeld dig mit nyhedsbrev på hellemerete@hellemeretebrix.com   Du kan altid afmelde dig igen.

  • / af Helle Merete Brix /

Musik til arbejdet

Nogle foretrækker stilhed, mens de skriver. Andre af os kan godt lide at lytte til musik imens. Naturligvis ikke al slags musik. For mit vedkommende skal den helst være fredelig.

I øjeblikket er jeg begejstret for violinisten Viktoria Mullovas Stradivarius in Rio. Mullova er oprindeligt klassisk uddannet og har boet i Vesten, siden hun som ganske ung og feteret violinist hoppede af under en turné.

På mit billede ses dog vandet og landskabet i Odsherred. Lyden af bølgerne er også en form for musik og dejlig musik. Mest når havet er stille.

 

  • / af Helle Merete Brix /

Workshop om musik og tekster

Interesserer du dig for, hvad musik kan gøre ved din skriveproces? Så kom i Nordsø Records i Nordhavn lørdag den 2. marts. Her kan du ud over mig møde blandt andre skuespiller og dramatiker Farshad Kholghi,  trommeslager og forfatter Thomas Vilhelm og sanger og forfatter Ditte Steensballe.

Du er velkommen, hvad enten du aldrig har skrevet en linie, eller er vant til at skrive.

Nordsø Records ligger lige ved vandet og Østerbros naturskønne område Tippen. Biledet her er dog fra det dejlige Odsherred. Man kan læse  mere om workshoppen og tilmelde sig her

  • / af Helle Merete Brix /

Nytårsforsæt for skrivende

Det kan være svært at tage sig sammen til at skrive hver dag. Men det er en god idé, ikke mindst mens man arbejder på at finde sin egen stemme og sine temaer.

Lad det være dit nytårsforsæt at skrive en lille smule dagligt, observationer, tanker og associationer. Eller bare strøtanker. I øvrigt et vidunderligt ord.

Og find dig et godt sted at skrive. Hjemme, på en café, et bibliotek, og, måske når det bliver lidt lunere i vejret, i en park, på en strand, en bænk ved havet.

Godt nytår!

  • / af Helle Merete Brix /

Vand, lys, luft og ord

Det er snart jul, og i den mørke tid længes man måske særligt efter sommer, hav, lys og luft. At kunne sidde ude og skrive og arbejde.

Tænk i god tid over, om der er et tidspunkt og et sted, du kunne tænke dig at tage på skriveretreat. Der er både gratis steder her i landet og steder, hvor det ikke koster så meget.

Selv var jeg på Hald Hovedgaard udenfor Viborg i august og fik læst mit manus igennem, redigeret og næsten afsluttet det. Jeg håber at kunne tage dertil igen i 24. Måske man kan fornemme her på billedet, hvor smukt der er.

 

  • / af Helle Merete Brix /

Åbninger, gennemgange, tunneler

Når min roman er færdig, skal jeg i gang med flere nye projekter. Et af dem handler om åbninger, gennemgange, liv under jorden, tunneler med mere.

Jeg skriver altid mine ideer ned i notesbøger. Jeg har dusinvis af dem, ensfarvede, mønstrede og i forskellige størrelser. Når jeg er godt i gang med et særligt projekt, arbejder jeg med flere notesbøger ved siden af manus, som naturligvis skrives på computer, og hvor jeg løbende printer ud. Jeg er ikke et udpræget digitalt menneske. Og jeg elsker at skrive i hånden. Det er en særlig følelse.

  • / af Helle Merete Brix /

Skrivekursus på Hven

I går var jeg på Hven til et forretningsmøde og for at foretage research. Sammen med en skøn og dygtig kollega planlægger jeg en skriveworkshop på øen i Øresund i det sene forår 2024.

Hven er et helt særligt sted: Lyset, stilheden, naturen og dyrene, her er blandt andet fasaner, harer og rådyr.

Øen er også berømt på grund af Tycho Brahe, der vel var Danmarks største videnskabsmand. Han havde sit virke og sit hjem her i en periode.

Mit foto er taget ved øens kirke.  Det var en dejlig dag.

  • / af Helle Merete Brix /

Skriv lidt hver dag

At tilstræbe at skrive lidt hver dag, er et af de vigtigste råd jeg kan give vordende skribenter.

Det kan være blot et par linier, sætninger, en kort tekst eller noget længere. Men for at holde pennen varm, som man siger.

En god idé er det også at finde sig et godt skrivested, et velegnet rum i boligen – måske er køkkenet nogle gange bedre og hyggeligere end kontoret – en rolig café, et bibliotek, en park (når det altså er indian summer).

 

  • / af Helle Merete Brix /

Skriverefugie på Hald Hovedgaard

Jeg har netop tilbragt små seks dage på et legatophold i det lille smedehus på Hald Hovedgaard ved Dollerup bakker. Der er vidunderlig smukt i området, jeg kunne sidde i haven og arbejde de fleste af dagene. Jeg fik læst manus igennem og taget noter til det sidste, der skal skrives ind i romanen. Er du forfatter eller oversætter eller godt på vej med en bog, så søg et legatophold på Hald. Det er gratis at bo derovre, men man skal selv sørge for mad.

Inden længe går undervisningssæsonen i gang, og det glæder jeg mig også til. Jeg har hold på FOF både for unge og voksne, du kan læse mere her

  • / af Helle Merete Brix /

En romans afslutning

Det kan være svært at få afsluttet sit manuskript.  Men nu er jeg  ved at være der. Min roman er endelig omtrent færdig. Jeg har undervist i det meste af juli måned og har nu et puste-og skriverum.

Hvis man interesserer sig for slutninger, anbefaler jeg litteraturtidsskriftet Passage, nr. 88. Der handler om netop dette. For hvornår ved man, at en tekst er færdig?

Og her er et billede af sommerlandet, hvor jeg så mange gange har skrevet, taget noter, læst og nydt blot at være til. I denne tid er jeg dog i byen, men der er også vand-åndehuller her, imellem arbejdet med teksten.