Glæden ved at skrive

Der er få ting her i tilværelsen, der slår glæden ved at skrive. Og ja, det er også svært og hårdt. Men når man mærker, at der er hul igennem, glemmer man, hvor besværligt, det også er. Det gør jeg ihvertfald.

Jeg glæder mig til snart igen at kunne besøge Odsherred, hvor jeg er så heldig at have adgang til et skønt hus. Ved havet kan man finde ro, forberede undervisning og udtænke nye ideer til kommende bogprojekter.

Jeg er undervejs med en roman, som jeg forhåbentlig snart bliver færdig med. Den er inspireret af nogle bestemte steder i Odsherred og så alligevel slet ikke.  For fiktion er fiktion, den kan have sit afsæt i virkeligheden. Men den ER ikke virkeligheden.

 

Skrive retreats

Der er mange steder rundt om i Danmark og verden, hvor man kan få et skrive ophold. En række steder er det gratis, andre steder betaler man noget.

Det er altid nemmest at søge om et gratis ophold, hvis man har en bog eller to bag sig. Men prøv at høre ad, hvis du finder et sted, hvor du kunne have lyst til at være.

Steder i Danmark er for eksempel Hald Hovedgård ved Viborg, Ørslev Kloster, Sankt Birgitta Klosteret ved Maribo og Klitgaarden Refugium i Skagen.

Billedet forestiller mit eget private retreat sted i Odsherred, et hus jeg er så heldig at have adgang til. Her er det dejligt at arbejde.

Nye workshops i løbet af året

Udover den sædvanlige undervisning på blandt andet FOF og i Fountain House arbejder jeg i øjeblikket på flere workshops.

Det drejer sig både om workshops for lukkede grupper og åbne arrangementer for alle med interesse for at skrive. De første er i hus og flere vil følge, tjek kalenderen i den kommende tid.  Ganske meget af den slags arbejde udtænkes på min lokale café, der fungerer som en art ekstra kontor for mig.

Nye skrivekurser i februar

Godt nytår! Jeg har nye skrivekurser på FOF fra februar 2022. Jeg sætter min lid til, at verden igen er åben der.

Jeg glæder mig også over, at dagene er blevet en anelse længere, og at det går mod forår og sommer – ikke lige om hjørnet, ganske vist. Men en dag kan jeg igen sidde i den blå stol og se ud over bugten her.

Lige nu arbejder jeg videre på min roman, som overvejende foregår et ret øde og meget smukt sted.

Og så forbereder jeg mine kommende kurser, så jeg ikke har det samme program sæson efter sæson.

Du kan læse mere om kurser på FOF og tilmelde dig her

 

Det bedste skriveråd

I hvertfald et af de bedste, er dette: Forsøg at skrive lidt hver dag. Lad det være en hensigtserklæring og ikke et påbud.

Noter, strøtanker, løse betragtninger. Meningsløse sætninger og meningsfulde linier. Det hele har værdi.

Det drejer sig, ikke mindst, om at holde pennen varm. Så man er rede, i træning, når de særlige øjeblikke af inspiration melder sig.

 

 

Nye kurser 2022

Senere på året kommer mine kurser i at skrive fortællinger/selvbiografi i 2022 online. Jeg får næste år igen kurser for både børn og voksne på FOF. Derudover specialhold for psykisk sårbare i Fountain House og for mennesker med en sindslidelse på værestedet Mamma Mia i Nordvest.

Derudover er jeg blandt andet ved at planlægge en temaaften om selvbiografi/autofiktion for FOF samt et kursus om skriften og stedet et skønt sted i Odsherred.

Og her er et billede fra et andet dejligt sted i Odsherred, hvor jeg glæder mig til at komme op igen til foråret. Her kan man både bade, skrive, forberede undervisning og meget andet.

Kursus om selvbiografi i efterårsferien

Kom og skriv om dit liv i efterårsferien!

Det er syvende gang, jeg afholder denne fire-dages workshop på FOF i det centrale København om at skrive selvbiografisk.

Vi skriver på kurset og diskuterer emner som:

Har man altid retten til sin historie?

Er det væsentligt, hvad der er “sandt” eller “falsk”?

Hvad med omverdenens reaktion? Hvad siger familien?

Hvordan kommer man i gang? Hvilke skriveråd er de vigtigste? Og hvordan strukturerer man skriveprocessen?

Man kan læse mere og tilmelde sig her

 

Fortsætterhold for forfattere

Er du godt i gang med at skrive? Har du fod på grundbegreberne og vil gerne videre i din proces? Så er der stadig ledige pladser på dette fortsætterhold på FOF med forfatter og filmanmelder Stephanie Caruana og mig. Vi bliver ikke et så stort hold, så der bliver også tid til individuel sparring.

Vi mødes over seks torsdage i efteråret i det centrale København. Første aften bliver torsdag den 16. september. Man kan læse mere og tilmelde sig her

Nye skrivekurser i august og september

Jeg har nye skrivekurser med start i slut august i Fountain House og i begyndelsen af september på FOF.

Kurserne i Fountain House er målrettet psykisk sårbare og psykisk syge. Du er velkommen, uanset om du aldrig har skrevet før, eller om du er en rutineret skribent. Du kan læse mere og tilmelde dig her

Kurserne på FOF er for alle.  Der er kurser for både begyndere og de mere erfarne. Du kan læse mere og tilmelde dig her

 

Jeg håber, vi ses – fortsat god sommer!